Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton93g20kcal0.3g1.5g0g0.1g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)933g1540kcal28g37.3g140g0g
Valkoviini kuiva 467g320kcal1.4g2.8g0g0g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.6g0.3g1g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g2800g1008kcal25.2g207.2g8.4g98g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g93g840kcal0g0g93.3g0g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Broileri rintafile,maustamaton2100g2165kcal485.1g0.2g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13076g11912kcal1088.4g516.8g526.4g200.6g
Valittu annoskoko6538g5956kcal544.2g258.4g263.2g100.3g
Annoskoko puolitettuna3269g2978kcal272.1g129.2g131.6g50.2g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012