Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu60g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Sokeri 127g516kcal0g126.9g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos157g534kcal3.9g127.1g0.8g0g
Leivinjauhe 5g8.7kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g3.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g75g538kcal0.7g0.7g59.8g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 100g86kcal3.1g4.4g6g0g
Kananmuna kuoreton 27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Sokeri 21g85kcal0g20.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1308g3824kcal36.2g579.4g149.8g0g
Valittu annoskoko654g1912kcal18.1g289.7g74.9g0g
Annoskoko puolitettuna327g956kcal9.1g144.9g37.5g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813