Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala66g211kcal9.9g38.8g1.7g6.6g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton8.8g28kcal2g0.9g1.8g0g
Voi vähäsuolainen 44g318kcal0.5g0.2g35.6g0g
Sokeri 7g29kcal0g7g0g0g
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 51g371kcal0.6g0.2g41.6g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g102g358kcal1.7g91.1g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 64g89kcal8g0.2g6.3g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton18g56kcal4.1g1.8g3.6g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark44g232kcal3.5g14g18.4g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g88g105kcal2.5g3.9g8.8g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl124g422kcal2.5g3.7g43.5g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark12g62kcal0.9g3.7g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1309g4563kcal72.4g331g332.4g13.4g
Valittu annoskoko654g2282kcal36.2g165.5g166.2g6.7g
Annoskoko puolitettuna327g1141kcal18.1g82.8g83.1g3.4g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045