Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g321g193kcal4.8g41.7g0.3g2.9g
Voi 48g349kcal0.6g0.2g39.1g0g
Sipuli (kuorittu)32g8.7kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen128g42kcal4.2g6.3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 48g159kcal1g1.4g16.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 63g215kcal6.4g43.8g0.8g2.2g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1309g1961kcal36.8g194g114.6g11.8g
Valittu annoskoko655g980kcal18.4g97g57.3g5.9g
Annoskoko puolitettuna327g490kcal9.2g48.5g28.7g3g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258