Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g1503g4749kcal338.1g37.6g360.7g0g
Nauris 1984g544kcal19.8g83.3g6g37.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g1202g337kcal7.2g71.5g2.4g30.1g
Punajuuri 1503g577kcal15g103.7g3g37.6g
Oliiviöljy 240g2126kcal0g0g240.4g0g
Hunaja 120g397kcal0.6g97.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13104g17458kcal761.4g786.4g1225g210.8g
Valittu annoskoko6552g8729kcal380.7g393.2g612.5g105.4g
Annoskoko puolitettuna3276g4365kcal190.4g196.6g306.3g52.7g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877