Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu60g76kcal6.6g0.2g5.4g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.4g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos158g536kcal3.9g127.6g0.8g0g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g75g540kcal0.8g0.8g60g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 100g86kcal3.1g4.4g6g0g
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g8kcal0g2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.3kcal0.1g1.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1313g3838kcal36.4g582g150.2g0g
Valittu annoskoko657g1919kcal18.2g291g75.1g0g
Annoskoko puolitettuna328g960kcal9.1g145.5g37.6g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813