Meksikolainen salaatti

Valmista marinadi.

Kuori ja hienonna sipuli.

Sekoita yhteen sipulisilppu, salsakastike, limettimehu ja salsakastike.

Ota puolet marinadista sivuun.

Laita lihasuikaleet marinadiin, peitä kulho kelumlla ja nosta kylmään maustumaan vähintää puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Voitele 4 pientä uunivuokaa öljyllä.

Voitele tortillojen toiset puolet ja ripottele chilijauhetta öljytylle pinnalle.

Painele tortillat vuokiin öljyämätön puoli vuokaa vasten ja paista uunissa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin.

Nosta lihasuikaleet marinadissa ja ruskista nopeasti öljytyssä paistinpannussa.

Säädä liesi keskilämmölle, lisää pannulle loppu marinadi; hauduta 5 minuuttia.

Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

Ja salaattisuihkaleet ja liha tortillakuoriin, ripottele päälle tomaattikuttioita ja juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Jarimatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudanliha keskiarvo 225g344kcal43.4g0g18.9g0g
Tortilla (Santa Maria) 4 kpl75g225kcal6.4g40.5g3.4g1.7g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu (Golden Star), 13.5 g, 1 rkl6.5g59kcal0g0g6.5g0g
Jäävuorisalaatti, rapea50g5kcal0.6g0.4g0.1g0.6g
Tomaatti 125g29kcal0.7g4.3g0.4g1.8g
Juustoraaste emmental punaleima75g293kcal21.8g0g22.5g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Salsakastike medium, thick`n´ chunky (Oldelpaso), annos 100g50g21kcal0.8g4.5g0.3g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore25g6.2kcal0g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1313g1974kcal148g106.2g104.2g9g
Valittu annoskoko657g987kcal74g53.1g52.1g4.5g
Annoskoko puolitettuna328g494kcal37g26.6g26.1g2.3g
Arvot/100g100g150kcal11.3g8.1g7.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=394760