Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g1565g5477kcal187.8g1111.1g32.9g46.9g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g1608g6271kcal3.2g1559.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g21g78kcal0.8g17.1g0.8g0g
Neilikka, annos 4g43g156kcal1.5g34.1g1.5g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 1072g416kcal4.7g72.9g5.4g27.9g
Kananmuna kuorineen punnittu643g810kcal70.7g1.9g57.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1072g3539kcal21.4g32.2g375.2g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g536g3859kcal5.4g5.4g428.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13120g41212kcal591g5668.6g1805g149.6g
Valittu annoskoko6560g20606kcal295.5g2834.3g902.5g74.8g
Annoskoko puolitettuna3280g10303kcal147.8g1417.2g451.3g37.4g
Arvot/100g100g314kcal4.5g43.2g13.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128666