Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1772g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g576g161kcal3.5g34.3g1.2g14.4g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g1772g5493kcal44.3g1328.8g8.9g132.9g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g1772g6024kcal44.3g1470.6g8.9g35.4g
Kuivahiiva, annos 11g49g175kcal21.9g19.5g2.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl111g997kcal0g0g110.7g0g
Suola, annos 3g44g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl177g602kcal24.8g99.2g11.9g19.5g
Pellavansiemenrouhe,Risetti288g1440kcal71.7g95.9g82.9g81.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13120g29783kcal421g6096.6g454.8g568g
Valittu annoskoko6560g14892kcal210.5g3048.3g227.4g284g
Annoskoko puolitettuna3280g7446kcal105.3g1524.2g113.7g142g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049