Punainen katkarapukeitto

1 punasipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 tomaattia kannat poistettuina ja paloiteltuina
1 prk tomaattimurskaa
1/2 prk tomaattipurkin huuhteluvettä
1 prk kookosmaitoa
1 kalaliemikuutio
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
maissinjyviä pakastimen kätköistä
3 dl katkarapuja
cayennepippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Kuullota silppu kattilassa oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit ja tomaattipurkin huuhteluvesi.

Sekoita joukkoon kalaliemikuutio sekä ruokosokeri.

Kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä n. 15 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito.

Kiehauta.

Suurusta keitto suurusteella ja lisää maissi.

Keitä 5 minuuttia.

Lisää lopuksi katkaravut ja anna lämmetä.

Mausta cayennella ja tarvittaessa suolalla.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1640 grammaa

Anu09
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Rypsiöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Tomaatti 1400g319kcal7.8g48.3g4.2g19.6g
Tomaattimurska 1600g470kcal9g84.8g3.2g30.4g
Kookosmaito 1600g3332kcal32.3g45g341.3g7.8g
Kalaliemikuutio 40g122kcal4g13.6g5.6g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Ruokosokeri40g163kcal0g40g0g0g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g40g148kcal0.4g33.6g1.2g0g
Katkarapu 600g410kcal86.6g0g6.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13120g10852kcal290.6g569g805.8g130g
Valittu annoskoko6560g5426kcal145.3g284.5g402.9g65g
Annoskoko puolitettuna3280g2713kcal72.7g142.3g201.5g32.5g
Arvot/100g100g83kcal2.2g4.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=175763