Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)1196g658kcal64.6g32.3g29.9g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g1993g5540kcal19.9g508.1g191.3g4g
Tomusokeri 1dl=60g120g478kcal0g119.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g64g255kcal0g63.1g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml399g84kcal32.3g0g1.2g0.4g
Kauradigestive (Semper), annos 8g1594g7493kcal63.8g1084g318.8g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 399g2115kcal1.2g2g239.1g0g
Vadelma 797g328kcal8g32.7g6.4g29.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13120g33899kcal379.6g3683.6g1573.4g67.8g
Valittu annoskoko6560g16950kcal189.8g1841.8g786.7g33.9g
Annoskoko puolitettuna3280g8475kcal94.9g920.9g393.4g17g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104