Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g720g4320kcal151.2g47.5g388.8g0g
Sokeri 720g2923kcal0g719.3g0g0g
Voisarvi croissant 720g2613kcal57.5g285.5g134.3g15.8g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 80g228kcal12.4g0.2g20g0g
Vehnäjauho puolikarkea 720g2471kcal73.4g504g8.6g25.2g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g20g62kcal2.2g12g1.4g5.6g
Raparperi 2400g808kcal16.6g132g2.4g33.6g
Sokeri 260g1055kcal0g259.7g0g0g
Fariinisokeri420g1705kcal0g419.6g0g0g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton120g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13120g33188kcal686.6g4795g1156.2g161g
Valittu annoskoko6560g16594kcal343.3g2397.5g578.1g80.5g
Annoskoko puolitettuna3280g8297kcal171.7g1198.8g289.1g40.3g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759