Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g1400g2170kcal196g35g140g2.8g
Peruna, vanha, kuorittu 1000g761kcal18.8g155g2g10g
Porkkana, tuore720g202kcal4.3g40.3g1.4g18g
Selleri, annos 50g100g14kcal1g3g0g0g
Lanttu 200g58kcal2g9.2g0.6g3.6g
Palsternakka 30g19kcal0.2g3.5g0.1g1.4g
Purjosipuli 20g4.6kcal0.4g0.5g0g0.4g
Persilja 40g11kcal0.6g0.4g0.1g3.2g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g56g50kcal1.7g2g3.9g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13132g6579kcal450g497.8g296.2g79.6g
Valittu annoskoko6566g3290kcal225g248.9g148.1g39.8g
Annoskoko puolitettuna3283g1645kcal112.5g124.5g74.1g19.9g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915