Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi180g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 18g13kcal2.4g0.2g0.1g1.2g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma5.4g17kcal0g4g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)144g461kcal19.9g83.5g4.6g18g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g288g1008kcal36.6g200.2g5.8g9.5g
Voi, 1 tl, 5 g18g131kcal0.2g0.2g14.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1314g3262kcal118.2g576.2g49.8g57.4g
Valittu annoskoko657g1631kcal59.1g288.1g24.9g28.7g
Annoskoko puolitettuna329g816kcal29.6g144.1g12.5g14.4g
Arvot/100g100g248kcal9g43.9g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577