Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 271g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 18g55kcal0g13.4g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.9g3.3kcal0.4g0.4g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 199g604kcal17.4g110.1g3.8g27.6g
Vehnäjauho puolikarkea 117g403kcal12g82.2g1.4g4.1g
Auringonkukansiemen 45g268kcal10.4g5.7g22.4g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1314g2667kcal80.4g423.6g55.4g68.8g
Valittu annoskoko657g1333kcal40.2g211.8g27.7g34.4g
Annoskoko puolitettuna329g667kcal20.1g105.9g13.9g17.2g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525