Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow90g494kcal0.8g0.8g53.9g0g
Kananmuna kuoreton 49g71kcal6.2g0.1g5.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 88g301kcal8.9g61.3g1.1g3.1g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 180g64kcal0.3g12.8g0.2g3.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.6g14kcal0g3.6g0g0g
Omenasose makeuttamaton 40g31kcal0.1g6.9g0g0.6g
Margariini, 60%, Rainbow45g247kcal0.4g0.4g26.9g0g
Sokeri 76g310kcal0g76.3g0g0g
Ruishiutale 81g239kcal7.1g42g2g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1314g3555kcal48g411.8g178.4g37g
Valittu annoskoko657g1778kcal24g205.9g89.2g18.5g
Annoskoko puolitettuna329g889kcal12g103g44.6g9.3g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324