Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 587g2014kcal59.8g410.8g7g20.5g
Vehnäjauho, durum 993g3523kcal129.1g625.7g24.5g125.1g
Sokeri 36g147kcal0g36.1g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g24g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka903g993kcal225.7g0g9g0g
Kinkkusuikale Pirkka752g775kcal135.4g13.5g18.8g0g
Tomaattipyree, Pirkka421g346kcal14.3g80.1g4.2g4.2g
Juustoraaste emmental punaleima451g1761kcal130.9g0g135.4g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl2408g2167kcal385.2g60.2g48.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13152g23449kcal2160.8g2452.8g494.2g299.6g
Valittu annoskoko6576g11725kcal1080.4g1226.4g247.1g149.8g
Annoskoko puolitettuna3288g5862kcal540.2g613.2g123.6g74.9g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=232960