Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)334g1169kcal40.1g230.4g6.3g16.7g
Vesi, vesijohtovesi 211g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g53g174kcal8.4g2.9g14.2g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 14g28kcal0.2g0.3g2.8g0.6g
Kuivahiiva, annos 11g3.9g14kcal1.7g1.5g0.2g0g
Siirappi 5.3g16kcal0g3.9g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)18g127kcal0g0g14.1g0g
Auringonkukansiemen 18g104kcal4g2.2g8.7g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1316g3263kcal108.8g482.4g92.6g36.8g
Valittu annoskoko658g1631kcal54.4g241.2g46.3g18.4g
Annoskoko puolitettuna329g816kcal27.2g120.6g23.2g9.2g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054