Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 153g1113kcal1.8g0.6g124.7g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 14g57kcal0.4g13.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 119g150kcal13.1g0.3g10.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g162g969kcal38.8g10.7g87.2g0g
Leivinjauhe 4g7.1kcal0.2g1.5g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 103g340kcal2.1g3.1g36g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl18g116kcal2.5g0.6g11.4g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g85g132kcal0.3g32.2g0.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1316g5768kcal118.4g125.4g540.6g1.4g
Valittu annoskoko658g2884kcal59.2g62.7g270.3g0.7g
Annoskoko puolitettuna329g1442kcal29.6g31.4g135.2g0.4g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223