Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 7588g598kcal0.9g0.9g66g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 150g513kcal15.2g104.7g1.8g5.2g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g7g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g75g40kcal6.7g3.1g0.1g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g88g106kcal2.6g3.6g8.8g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 114g44kcal0.2g9.3g0.1g1.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.4g16kcal0.2g3.5g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1316g3742kcal52g522.4g154g13.8g
Valittu annoskoko658g1871kcal26g261.2g77g6.9g
Annoskoko puolitettuna329g936kcal13g130.6g38.5g3.5g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072