Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 210g61kcal2.1g9.7g0.6g3.8g
Palsternakka 70g45kcal0.4g8.3g0.3g3.2g
Nauris 280g77kcal2.8g11.8g0.8g5.3g
Lohifilee 1680g3281kcal314g0g226.8g0g
Tilli, tuore 56g17kcal2.1g0.5g0.4g1.2g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g42g92kcal7.1g7.1g3.8g0.2g
Sipulikuutiot Apetit280g73kcal3.4g13.4g0.6g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g280g48kcal5.3g5.9g0.6g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 840g2773kcal16.8g25.2g294g0g
Vesi2800g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13160g12954kcal709g167.8g1056g28.8g
Valittu annoskoko6580g6477kcal354.5g83.9g528g14.4g
Annoskoko puolitettuna3290g3239kcal177.3g42g264g7.2g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981