Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g67g367kcal0.7g0.7g40.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g30g31kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 100g344kcal10.2g70.1g1.2g3.5g
Mustapippuri 6.7g19kcal0.7g2.6g0.2g1.8g
Tomaattimurska 5007g1472kcal28g265.4g10g95.1g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g668g401kcal6g34.7g26.7g2g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 27g19kcal0.3g3g0.3g1g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 6.7g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi668g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13160g5305kcal96.6g763g157.4g208g
Valittu annoskoko6580g2653kcal48.3g381.5g78.7g104g
Annoskoko puolitettuna3290g1326kcal24.2g190.8g39.4g52g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928