Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 642g4654kcal7.6g2.6g521.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 626g2146kcal63.7g437.9g7.5g21.9g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)225g719kcal33.7g105.5g17.1g40.4g
Sokeri 1091g4427kcal0g1089.6g0g0g
Leivinjauhe 64g113kcal3.3g24.3g0g0.3g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g19g60kcal2.1g11.5g1.3g5.4g
Kananmuna kuoreton 706g1007kcal88.2g2.1g72.3g0g
Raparperi 3208g1080kcal22.1g176.4g3.2g44.9g
Kaneli, jauhettu, annos 2g13g34kcal0.4g10.2g0.4g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13184g28478kcal442.2g3720.2g1246.8g239.8g
Valittu annoskoko6592g14239kcal221.1g1860.1g623.4g119.9g
Annoskoko puolitettuna3296g7120kcal110.6g930.1g311.7g60g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595