Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Sokeri 4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai3.4g12kcal0.4g2.4g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 11g14kcal0.3g0.3g1.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl11g36kcal0.2g0.3g3.7g0g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2.1kcal0g0.5g0g0g
Mansikka 26g12kcal0.1g2.2g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g228kcal4.2g24.2g12.2g1.2g
Valittu annoskoko66g114kcal2.1g12.1g6.1g0.6g
Annoskoko puolitettuna33g57kcal1.1g6.1g3.1g0.3g
Arvot/100g100g172kcal3.2g18.3g9.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431709