Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali24g5kcal0.3g0.8g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.8g1.9kcal0g0.4g0g0.2g
Sipuli (käsittelemätön)6.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi9g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g19g32kcal3.8g0g1.9g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen0.9g3.8kcal0.1g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g89kcal8.6g3g4.6g1.6g
Valittu annoskoko66g44kcal4.3g1.5g2.3g0.8g
Annoskoko puolitettuna33g22kcal2.2g0.8g1.2g0.4g
Arvot/100g100g67kcal6.5g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241