Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.6g10.7g0.2g0.5g
Sokeri 8g32kcal0g8g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki9g5.3kcal0.8g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g19g16kcal0.2g3.4g0.1g0.3g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 6.7g47kcal0g0g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g330kcal7.2g45.6g12.8g1.6g
Valittu annoskoko66g165kcal3.6g22.8g6.4g0.8g
Annoskoko puolitettuna33g83kcal1.8g11.4g3.2g0.4g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596