Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g7g13kcal0.2g0.3g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 14g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)0.8g2.5kcal0.1g0.1g0.2g0g
Tomaattipyree, Pirkka3.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 2.3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Valkoviini makea 5.6g5.4kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 19g42kcal3.3g0g3.2g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 6.6g2.1kcal0g0.4g0g0.2g
Lehtiselleri 1.4g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)3.8g1kcal0g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 0.7g5.8kcal0g0g0.7g0g
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g173kcal7.6g4.2g13g0.6g
Valittu annoskoko66g86kcal3.8g2.1g6.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna33g43kcal1.9g1.1g3.3g0.2g
Arvot/100g100g130kcal5.7g3.2g9.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165