Runebergintorttu

2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Testi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 9g68kcal0.1g0g7.6g0g
Sokeri 7.9g32kcal0g7.9g0g0g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Neilikka, annos 4g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 9g31kcal0.2g0.3g3.3g0g
Manteli 4.4g27kcal1.1g0.3g2.4g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g1.2g1.4kcal0g0.2g0g0g
Mansikkahillo 7.2g16kcal0g3.9g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g507kcal7g55.2g28.2g1.8g
Valittu annoskoko66g253kcal3.5g27.6g14.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna33g127kcal1.8g13.8g7.1g0.5g
Arvot/100g100g382kcal5.3g41.6g21.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=51886