Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 6.3g44kcal0g0g4.9g0g
Hunaja 12g39kcal0.1g9.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g37kcal1.1g7.6g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Hasselpähkinä 2.7g18kcal0.4g0.1g1.7g0.5g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 25g8.9kcal0g1.8g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g321kcal5.4g38.4g15.2g2.8g
Valittu annoskoko67g161kcal2.7g19.2g7.6g1.4g
Annoskoko puolitettuna33g80kcal1.4g9.6g3.8g0.7g
Arvot/100g100g241kcal4.1g28.9g11.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623