Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 13g93kcal0.2g0.1g10.4g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)16g99kcal1.4g3.1g8.9g2.1g
Sokeri 16g63kcal0g15.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu13g17kcal1.4g0g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön3.6g26kcal0.3g0.3g2.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g628kcal7.6g44.8g46.8g4.6g
Valittu annoskoko67g314kcal3.8g22.4g23.4g2.3g
Annoskoko puolitettuna33g157kcal1.9g11.2g11.7g1.2g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.7g35.2g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571