Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 19g28kcal2.4g0.1g2g0g
Sokeri 19g75kcal0g18.5g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 13g70kcal0g0g7.9g0g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.9g3.5kcal0g0.9g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.4kcal0.4g0.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.5g2kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana133g369kcal5.8g41g20g0.4g
Valittu annoskoko67g184kcal2.9g20.5g10g0.2g
Annoskoko puolitettuna33g92kcal1.5g10.3g5g0.1g
Arvot/100g100g277kcal4.4g30.8g15g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472