Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g4.7g34kcal0g0g3.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.1g21kcal0.6g4.3g0.1g0.2g
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.9g0.6kcal0g0g0.2g0g
Vesi1.4g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Kananmuna kuoreton 2.6g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Sokeri 1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Raparperi 32g11kcal0.2g1.8g0g0.4g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1g3.3kcal0g0.8g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g1.2g6.8kcal0.3g0.1g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana134g283kcal3.4g29g16.4g1.4g
Valittu annoskoko67g142kcal1.7g14.5g8.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna33g71kcal0.9g7.3g4.1g0.4g
Arvot/100g100g212kcal2.5g21.7g12.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431