Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 9g12kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Maito,kevyt (valio) 100g4.7g2.2kcal0.2g0.2g0.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 6.2g8.3kcal0.2g0.2g0.7g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g6.2g3.6kcal0.6g0.3g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 14g5kcal0g1g0g0.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana134g281kcal5.8g43.4g8.4g1.2g
Valittu annoskoko67g141kcal2.9g21.7g4.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna33g70kcal1.5g10.9g2.1g0.3g
Arvot/100g100g211kcal4.3g32.5g6.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748