Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 35g14kcal0.4g2.4g0.1g0.9g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli 7.8g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 14g43kcal1.3g1.9g3.3g0.2g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore1.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g7g18kcal1.1g0.1g1.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana134g161kcal6.2g11.2g9.6g2.4g
Valittu annoskoko67g81kcal3.1g5.6g4.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna34g40kcal1.6g2.8g2.4g0.6g
Arvot/100g100g120kcal4.6g8.4g7.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484