Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g3200g11520kcal448g2176g99.2g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g160g40kcal0.7g13.5g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g40g42kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 2320g3265kcal43.4g12.8g319.5g110.4g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )400g3600kcal0g0g400g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g240g953kcal52.8g0g79.2g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g240g931kcal79.2g0g68.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13200g40701kcal1254.6g4417.6g1932.8g223.6g
Valittu annoskoko6600g20350kcal627.3g2208.8g966.4g111.8g
Annoskoko puolitettuna3300g10175kcal313.7g1104.4g483.2g55.9g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437961