Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1518g5208kcal154.7g1062.4g18.2g53.1g
Sokeri 794g3222kcal0g793.1g0g0g
Leivinjauhe 58g103kcal3g22.1g0g0.3g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki934g523kcal79.4g46.7g1.9g0g
Kananmuna kuoreton 771g1099kcal96.3g2.3g79g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1868g1569kcal20.5g341.8g7.5g33.6g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 666g4718kcal2.5g0g532.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13216g32884kcal712.8g4536.8g1278g174g
Valittu annoskoko6608g16442kcal356.4g2268.4g639g87g
Annoskoko puolitettuna3304g8221kcal178.2g1134.2g319.5g43.5g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596