Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 640g177kcal11.7g18.6g3.2g12.2g
Herkkusieni 427g68kcal9g1.3g1.4g6.4g
Sipuli (kuorittu)373g101kcal4.9g17.9g0.7g6.3g
Kiinankaali raaka 100g640g115kcal10.2g14.7g1.9g14.7g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g53g11kcal0.3g2g0.2g0.7g
Fenkoli, tuore , annos 100g128g22kcal1.2g2.3g0.3g3.1g
Porkkana 341g112kcal2.1g19g0.7g8.7g
Voi 21g155kcal0.3g0.1g17.3g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl16g144kcal0g0g16g0g
Paprika, punainen128g33kcal1.2g5.9g0.5g2.6g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 107g26kcal1.9g2.3g0.3g2.5g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g107g117kcal8.5g21.3g0g5.3g
Vesi3200g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl213g725kcal4.3g6.4g74.7g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g213g491kcal13.9g103.7g2.8g10.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13216g4591kcal139g431g240g145.4g
Valittu annoskoko6608g2296kcal69.5g215.5g120g72.7g
Annoskoko puolitettuna3304g1148kcal34.8g107.8g60g36.4g
Arvot/100g100g35kcal1.1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416