Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 82g113kcal15.3g0g5.7g0g
Kasvisliemikuutio 5.6g17kcal0.5g0.8g1.3g0.1g
Punajuuri 113g43kcal1.1g7.8g0.2g2.8g
Valkokaali keräkaali 77g22kcal0.9g3.1g0.2g1.6g
Juuriselleri 42g13kcal0.5g1.9g0.1g1.3g
Porkkana 25g8.3kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 282g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 32g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Basilika, kuivattu 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Timjami 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1323g455kcal37.8g33.6g15.4g14.4g
Valittu annoskoko662g228kcal18.9g16.8g7.7g7.2g
Annoskoko puolitettuna331g114kcal9.5g8.4g3.9g3.6g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=25578