Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 996g1421kcal124.5g3g102.1g0g
Sokeri 1283g5206kcal0g1281.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1177g4038kcal119.9g823.9g14.1g41.2g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.4g0g0.2g
Taloussuklaa, Fazer905g4663kcal35.3g507g271.6g48g
Voi 905g6567kcal10.8g3.6g736g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 604g1993kcal12.1g18.1g211.2g0g
Voi 60% rasvaa 121g658kcal1.1g0.6g73.6g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen604g1086kcal2.4g259.5g1.2g13.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13248g51369kcal615.4g5816.8g2819.6g206.6g
Valittu annoskoko6624g25684kcal307.7g2908.4g1409.8g103.3g
Annoskoko puolitettuna3312g12842kcal153.9g1454.2g704.9g51.7g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814