Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt2407g1107kcal77g115.5g36.1g0g
Hiiva 241g179kcal31.6g2.6g1g16.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%144g361kcal20.2g15.9g8.1g70.8g
Pellavansiemenrouhe,Risetti318g1589kcal79.1g105.8g91.5g90.2g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g1348g3909kcal134.8g768.3g31g269.6g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g1877g6571kcal244.1g1314.2g39.4g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl289g2397kcal0g0g288.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13248g32227kcal1173.6g4644.6g991.8g894.4g
Valittu annoskoko6624g16113kcal586.8g2322.3g495.9g447.2g
Annoskoko puolitettuna3312g8057kcal293.4g1161.2g248g223.6g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203761