Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa774g4680kcal66.5g147g421.6g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g967g5560kcal61.9g338.5g440g89.9g
Voi 1934g14030kcal23g7.7g1572.4g0g
Kananmuna kuoreton 2659g3793kcal332.4g8g272.6g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g193g1160kcal40.6g12.8g104.4g0g
Hermesetas -neste97g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13248g58448kcal1048.8g1028g5622g179.8g
Valittu annoskoko6624g29224kcal524.4g514g2811g89.9g
Annoskoko puolitettuna3312g14612kcal262.2g257g1405.5g45g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787