Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 4506g1074kcal81.1g98.2g13.5g102.7g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1352g855kcal40.6g64.9g47.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 135g464kcal13.8g94.6g1.6g4.7g
Oivariini, 80 normaalisuolainen135g973kcal1.4g1.4g108.1g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste451g1622kcal130.7g7.7g126.2g0g
Rypsiöljy 45g399kcal0g0g45.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13248g10775kcal535.2g533.6g683.6g214.8g
Valittu annoskoko6624g5387kcal267.6g266.8g341.8g107.4g
Annoskoko puolitettuna3312g2694kcal133.8g133.4g170.9g53.7g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=304130