Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g3348g10747kcal331.4g2129.2g100.4g261.1g
Pellavansiemen kokonainen 311g1572kcal61.6g3.1g130.3g82.1g
Cashewpähkinä 430g2472kcal86.1g80.9g199.5g15.1g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g48g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)1913g612kcal63.1g86.1g0g0g
Puolukkahillo 550g755kcal1g179.8g1.1g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13248g32315kcal1086.4g4958.2g862.6g728g
Valittu annoskoko6624g16157kcal543.2g2479.1g431.3g364g
Annoskoko puolitettuna3312g8079kcal271.6g1239.6g215.7g182g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141