Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)70g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g5.5g14kcal0.6g0.6g1.1g0.1g
Porkkana 250g82kcal1.6g13.9g0.5g6.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)250g75kcal2.5g10g1g0.5g
Rypsiöljy 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 80g255kcal19.5g36.6g1.5g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1326g1010kcal50.2g129g22g30.6g
Valittu annoskoko663g505kcal25.1g64.5g11g15.3g
Annoskoko puolitettuna332g253kcal12.6g32.3g5.5g7.7g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970