Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g7.5g4.6kcal1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Suola, annos 3g5.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Kurpitsa 250g40kcal1.9g5g0.3g5g
Vehnäjauho puolikarkea 225g772kcal22.9g157.5g2.7g7.9g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1327g1821kcal55g332.6g22.2g25.8g
Valittu annoskoko664g911kcal27.5g166.3g11.1g12.9g
Annoskoko puolitettuna332g455kcal13.8g83.2g5.6g6.5g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206