Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)99g27kcal1.3g4.7g0.2g1.7g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Linssi, punainen, Go Green112g365kcal27g55.1g1.1g13.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g7kcal0.1g1.5g0g0.6g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka12g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 31g276kcal0g0g31.2g0g
Viinietikka balsami7.5g2.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1328g1363kcal57.4g123.8g65g32g
Valittu annoskoko664g682kcal28.7g61.9g32.5g16g
Annoskoko puolitettuna332g341kcal14.4g31g16.3g8g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212