Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Sokeri64g259kcal0g63.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.2g0.6g1.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 18g59kcal0g14.2g0g0.2g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g175g262kcal0.9g62.9g0.5g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g87g140kcal6.3g14g6.1g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 100g256kcal1.3g3g26.9g0g
Kiivi kuorittu 27g13kcal0g1.9g0.2g0.7g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 30g22kcal0.2g4.6g0.1g0.3g
Tomusokeri 1dl=60g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1328g2699kcal55g404.6g91.4g5.8g
Valittu annoskoko664g1349kcal27.5g202.3g45.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna332g675kcal13.8g101.2g22.9g1.5g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759