Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 349g1197kcal35.5g244.1g4.2g12.2g
Vesi268g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g3.4g12kcal1.5g1.3g0.2g0g
Kauralese 40g145kcal7.2g18.4g3.1g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1328g2707kcal88.4g527.6g15g38.4g
Valittu annoskoko664g1354kcal44.2g263.8g7.5g19.2g
Annoskoko puolitettuna332g677kcal22.1g131.9g3.8g9.6g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248