Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)989g267kcal12.9g47.5g2g16.8g
Valkosipuli 25g27kcal2g4.1g0.1g0.5g
Linssi, punainen, Go Green1124g3652kcal269.7g550.6g11.2g134.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g250g70kcal1.5g14.9g0.5g6.2g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka120g13kcal1.3g1.3g0.2g1.2g
Vesi3746g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 312g2760kcal0g0g312.1g0g
Viinietikka balsami75g26kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13280g13632kcal574.8g1238.2g652.2g319g
Valittu annoskoko6640g6816kcal287.4g619.1g326.1g159.5g
Annoskoko puolitettuna3320g3408kcal143.7g309.6g163.1g79.8g
Arvot/100g100g103kcal4.3g9.3g4.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212