Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1098g1570kcal137.2g3.3g113g0g
Sokeri639g2593kcal0g637.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 489g1678kcal49.8g342.2g5.9g17.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 175g585kcal0.1g142.5g0.1g2.4g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.4g0g0.1g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g1746g2619kcal8.7g628.6g5.2g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g873g1397kcal62.9g139.7g61.1g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 998g2559kcal13.1g29.9g269.4g0g
Kiivi kuorittu 274g129kcal0g19.5g1.6g7.4g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 299g222kcal2.2g46.4g1.2g3.3g
Tomusokeri 1dl=60g25g100kcal0g24.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13280g26987kcal550.6g4048.6g915g60.6g
Valittu annoskoko6640g13494kcal275.3g2024.3g457.5g30.3g
Annoskoko puolitettuna3320g6747kcal137.7g1012.2g228.8g15.2g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759